Skärveteån - öster om narrveten


Fisket i Skärveteån

Skärveteån ingår i Narveteåns Fiskevårdsområde. Fisket i Skärveteån är ganska otillgängligt på flera sträckor men bjuder på desto större utmaningar. I den övre delen av ån finns en liten väg på södra sidan som man kan gå och fiska av ån ifrån. Här kan man prova spinnfiske med små spinnare eller meta med ett flöte. För den som gillar flugfiske, finns det på vissa partier möjlighet att släppa ut en fluga i strömmen. Det gäller att smyga längs ån för att inte skrämma den skygga öringen.

Öring finns i ån och fisken står ofta bakom stenar eller i djupare hålor där ån svänger. Öringen vill ha skugga och står helst där grenar hänger ut över ån.

Av försiktighetsskäl bör man inte störa öringen under dess lekperiod som börjar i september så fiska helst i ån tidigare på året. Öringbestånd är känsliga i små åar. Fiska helst efter filosofin catch and release – fånga och släppa. På den nedre sträckan av ån från bron mellan Slagdala och Kråketorp kan man gå längs ån och fiska efter gädda med både spinn och mete. Karpfisk finns även som man kan meta efter och då kommer ett metspö bra tillhands.

Fiskekort:
Gulf Virserum
Målillavägen 7
570 80 Virserum

Snart på www.ifiske.se

Kontakt: Tobias Hägg 070-6822944

Koordinater:
Lat: 57.347846
Lng: 15.560718

Andra fiskeplatser i
Kalmar län
Hultsfred kommun
Nära Skärveteån - öster om narrveten

Ser du något som inte stämmer eller vet du något mer så får du gärna ändra i texten.