När ska man fiska strömming?

I Sverige är det en bra idé att fiska strömming under maj månad, alternativt på hösten mellan september och oktober. Att fiska strömming under maj månad är dock det bästa valet enligt svenska fiskeexperter, då förekomsten av strömming är särskilt god vid den tidpunkten.

 

Hur fiskar man strömming?

Det är vanligast att fiska strömming med hjälp av ett kastspö med en så kallad strömmingshäckla. En strömmingshäckla består av en lina med fem krogar med ett sänke (en tyngd) i botten. Strömmingssänkor kostar i regel cirka 20 kronor styck enligt Pricerunner.

 

Tips: Då kan du fiska kräftor.

 

Då strömming ofta simmar nära ytan är det även en bra idé att kasta i strömmingshäcklan på ett försiktigt sätt, och därefter långsamt låta häcklan sjunka mot botten. Förr eller senare kommer strömmingen att nappa, var så säkra.

 

Var fiskar man strömming?

Du har som bäst möjlighet att ta upp strömming såvida du fiskar på steniga stränder eller vid klippterräng. Du kan bland annat fiska strömming i närheten av Västervik, det vill säga vid Loftahammar eller Gudingen. Östersjön lämpar sig också väl för strömmingsfiske.

Du kan även fiska strömming i Finland. I närheten av Helsingfors och Vasa är dina möjligheter att ta upp strömming särskilt stora.

När ska man fiska strömming?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *