Funkar det att fiska när det regnar?

Ja, det går lika bra att fiska när det regnar som när det inte regnar. Sanningen är att det är bäst att fiska strax innan det börjar regna. Främst då det barometriska trycket är lågt med även då himlen är mörkare än vanligt, vilket innebär att jagande fiskar såsom gäddan är mer aktiva.

 

Fiskens beteende: Före och efter regn

Strax innan det regnar är det i regel molnigt vilket innebär att vattnets temperatur sjunker, och ger upphov till att jaktfiskar ger sig ut på öppet vatten för att leta efter mat. Utöver det bidrar även det lägre lufttrycket till att fiskarna blir mer glupska.

Efter regnet blir fiskarna lugnare, och vid detta tillfälle jagar exempelvis gäddan i regel bara den betesfisk som korsar dess väg.

 

Var ska man fiska när det regnar?

När det regnar är vattnet syrerikt, vilket innebär att fiskarna inte kan se ditt bete eller ditt drag på ett lika enkelt sätt. Om du hittar ett område vari en stor ansamling med regnvatten mynnar ut i sjön har du tur, då flertalet fiskar brukar samlas på just det stället.

Av denna anledning är det en god idé att fiska i Vättern, då ett flertal mindre åar och andra vattendrag mynnar ut i den sjön.

 

4 tips vid fiske när det regnar

  1. Fiska helst innan det regnar: Fiskarna är hungrigare då.
  2. Ha på dig rätt kläder: Såsom ett regnställ och vattentäta skor.
  3. Använd rätt drag: Då fiskarnas sikt minskar vid regn är det en bra idé att använda ett högljutt samt färgstarkt drag.
  4. Fiska snabbare: Som ShopKarl förtydligar rör sig fiskarna snabbare vid regn, och det måste även ditt bete eller ditt drag göra.

I den video som återfinns nedan bistår Brian Latimer oss med ytterligare tips som är behjälpliga i samband med att man fiskar när det regnar.

 

Funkar det att fiska när det regnar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *