När är det bäst att fiska?

Det är en bra idé att fiska när det regnar, mer specifikt förslagsvis innan det regnar. Det är även en god idé att fiska vid olika perioder av dygnet beroende på vilken tid på året du fiskar. I den här artikeln ger vi dig ett flertal handfasta råd gällande när du ska fiska, årstid för årstid.

 

När på dagen ska man fiska?

Som PracticalFishKeeping poängterar är fiskar kallblodiga, så när det är soligt är de inte lika aktiva. Det är därför en bra idé att fiska när moln eller mörker föreligger.

 

När är det bäst att fiska på våren?

På våren ska du fiska lite senare på dagen, då vattnet är varmare. Detta då fiskarna är som mest aktiva när vattnets temperatur är något högre än vanligt.

 

När är det bäst att fiska på sommaren?

På sommaren ska du undvika att fiska när det är som soligast, då fiskar som grupp blir dåsiga av för mycket värme och därför gömmer sig undan när hettan är som värst. På sommaren tar du upp mest fisk vid gryningen, sent på kvällen samt på natten.

 

Tips: Hos Brokmåla kan du delta på en kurs i fiske.

 

När är det bäst att fiska på hösten?

På hösten ska du helst inte fiska på vare sig förmiddagen eller eftermiddagen. I samband med att det skymmer fångar du som mest fisk, då vattnet vid det tillfället är som varmast och fiskarna i förlängningen är som mest aktiva.

 

När är det bästa att fiska på vintern?

Du kan i regel inte fiska med spö på vintern, såvida du inte fiskar i Norge eller isfiskar i Dalarna. Det är även en bra idé att fiska i Norrland, såvida prompt vill vinterfiska i Sverige. I Norrland är nämligen sjöarna täckta av särskilt tjocka lager is tack vare det kalla klimat som råder.

När är det bäst att fiska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *