Fiske i Helsingborg och 2 bra fiskeplatser

Vegeån och Råån är två av Helsingborgs mest populära fiskeplatser. Ett fiskekort kostar i regel mellan 70 och 130 kronor, och i Vegeån fiskar medföljande barn och ungdomar under 17 år kostnadsfritt såvida en målsman med fiskekort deltar.

 

2 bra fiskeplatser i Helsingborg

1. Vegeån: En populär fiskeplats i närheten till Helsingborg, där du bland annat kan ta upp gädda, abborre, id, mört och braxen.

2. Råån: I Råån kan du bland annat ta upp havsöring, abborre, grönling samt gädda, och fiskebeståndet är i regel gott.

Nedan pratar vi mer om de fiskeplatser som precis nämnts i större detalj.

 

1. Vegeån

I Vegeån är fisket normalt som bäst mellan maj och april. Ett fiskekort kostar 75 kronor dagligen, men mellan den första mars till den 14 mars måste du har ett årskort för att fiska. Det är även brukligt att alltid ha med sig ID-kort så att du kan bekräfta din identitet såvida du blir stoppad av en fiskekortskontrollant.

 

2. Råån

Som Helsingborg Stad poängterar finns det rikligt med fisk i Råån, men du kan dock inte höstfiska i detta område. Från den 30 september till den första januari råder nämligen fiskeförbud, och ett fiskekort kostar vid övriga perioder från 70 till 130 kronor per dag beroende på årstid.

 

Vilka fiskar kan man ta upp i Helsingborg?

Gädda, abborre, mört, löja och havsöring är mest vanligt förekommande i vatten i anslutning till Helsingborg. Besök gärna vår delsida om fiske i Skåne för att få en mer detaljerad bild gällande fiskebeståndet i hela Skåne Län.

 

Måste man ha fiskekort i Helsingborg?

Ja, du måste i regel betala mellan 70 och 130 kronor för ett fiskekort. Om du fiskar i Vegeån får medföljande barn och ungdomar under 17 år fiska gratis såvida en målsman deltar som i sin tur köpt ett fiskekort. Vid fiske vid råån måste barn och ungdomar betala 30 kronor för ett fiskekort.

Fiske i Helsingborg och 2 bra fiskeplatser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *